MAGICKÉ FOCENÍ VE STYLU HARRYHO POTTERA – blog

MAGICKÉ FOCENÍ VE STYLU HARRYHO POTTERA

Jak to začalo?

Přátelé, dlouhé tři měsíce jsem chystal projekt, který jsem nosil v hlavě už delší dobu a stále jsem přemýšlel, jak ho zrealizovat. Nakonec jsem se do toho ponořil a vrhnul se do práce a příprav.

Vždycky se mi líbily příběhy o kouzelnících a alchymistech. Nadchly mě perfektně zfilmované příběhy Harryho Pottera. Na Floridě jsem navštívil Harry Potter park, v Praze alchymistickou laboratoř Edvarda Kellyho. A to všechno postupně dávalo dohromady myšlenku na tématické focení, které je hodně jiné než ostatní. Spoustu času jsem trávil po bazarech, nakupoval zajímavé předměty, dekorace a doplňky. Také jsem chystal speciální světelné a kouřové efekty. Často jsem se rozčiloval, že něco nefunguje, jak jsem si představoval, ale nakonec se všechno povedlo a je to připraveno. Troufnu si říci, že v celém Česku neexistuje nic podobného. Je to zkrátka jedinečné, unikátní a velkolepé!

Co vás čeká?

Připravil jsem magické focení ve stylu Harryho Pottera.  Vybudoval jsem alchymistickou laboratoř, vlastnoručně tvořil rekvizity a postupně budoval jednotlivé scény. Dal jsem si záležet na celé řadě detailů. Vznikla velká kouzelná kniha, magické hůlky, různé magické skříňky, zlaté dračí vejce, nechybí ani levitující svíčky, lahvičky plné čarovných lektvarů a také velký kouřící kotel. Na focení jsem pořídil i speciální kouzelnické pláště, nechybí ani sova Hedvika, Harryho brýle a mnoho dalších drobných detailů.

Zapomeňte na nezáživné cvakání fotek v karnevalovém kostýmu. Tohle je jiné a propracované! Při tomto focení hrají velkou roli také světelné efekty, které pomáhají vytvářet celkovou magickou atmosféru. A samozřejmě nechybí ani umělá mlha. Zkrátka je to koktejl všeho, co dává dohromady naprosto jedinečný výsledek.

Jak to bude probíhat?

Při příchodu si obléknete kouzelnický plášť a vyberete si kouzelnickou hůlku. Pak začneme fotit první snímky na „vlakovém nástupišti“ 9 a 3/4, pak už se přesuneme na samotné magické místo. Tam už na vás bude čekat kniha kouzel a lektvarů, do které budete zapisovat nový recept nebo kouzelnou formuli. Pak se pokusíte kouzelnou hůlkou otevřít zlaté dračí vejce. V další části focení se přesuneme k magické kouli plné blesků. Na vše bude dohlížet moudrá sova. Finální scénou bude míchání kouzelného lektvaru ve velkém kouřícím kotli. Tím, ale focení ještě neskončí. Na úplný závěr dostanete k dispozici několik surovin. Jako správný alchymista je budete moci smíchat a sledovat zajímavý výsledek pokusu.

Jedná se o unikátní zážitkové focení a garantuji, že to pro vás zážitek bude! Každý, kdo vstoupí do speciálně připraveného prostoru se doslova ocitne v magickém světě, který vás hned na první pohled ohromí. Výsledkem našeho focení bude série fotografií, které budou plné kouzelné atmosféry. Navíc to budou fotky, které nikde jinde nebudete mít šanci získat.

Pro koho je magické focení určeno?

Toto focení je pro všechny, kteří jsou starší 6ti let. Horní věková hranice není nijak omezena. Toto focení je natolik speciální, že vyžaduje naprostou spolupráci s fotografem. Během focení také několikrát částečně přestavíme scény. (dítě mladší je možné vyfotit jen v případě, že je schopné bezproblémové spolupráce!)

Co získám?

Výsledkem bude galerie 10 jedinečných snímků v elektronické podobě, které vám bude každý závidět. Fotografie budou hotové nejpozději 2 týdny po focení.

Získám ještě něco navíc?

Ano! Na toto focení jsem připravil speciální bonus. Každý, kdo na focení přijde si vybere kouzelnickou hůlku. Ta vám po focení zůstane jako dárek a památka na výjimečný zážitek. (Každou hůlku jsem osobně vyrobil a každá je jiná)

Kde bude focení probíhat?

Focení probíhá, stejně jako ostatní moje tématická focení, v našem domečku v Lovosicích. (přesná adresa bude zájemcům zaslána po rezervaci konkrétního termínu)

Kolik mě to bude stát?

V případě tohoto focení je cena za 1 osobu ve výši 1500 Kč.

Termíny:

 

  • (kliknutím na fotku se obrázek zvětší)

Ještě ukázka rekvizit, které jsem speciálně na toto focení vlastnoručně vyráběl.

 

VELIKONOČNÍ MINIFOCENÍ

Přátelé, blíží se Velikonoce, svátky jara.

Připravuji pro vás jarní VELIKONOČNÍ MINIFOCENÍ pro rodiny s dětmi. Focení bude probíhat tradičně venku v zahradě domečku v Lovosicích. Budou připravené 3 foto scény, které budou plné velikonoční a jarní atmosféry.  Jedna bude pro společnou rodinnou fotku a dvě speciálně pro děti všeho věku. Těšit se můžete na spoustu květin, barevných vajíček různých velikostí, pomlázky a také na velkého zajíce.

Jedná se o minifocení, které bude trvat maximálně 10-15 minut. Volbu oblečení nechám na vás, ale vždy radím, že na společné rodinné fotce vypadá dobře, když jsou všichni barevně sladění. Pokud to jde, vyhněte se velkým nápisům nebo extra křiklavým vzorům. Vhodnější je jednobarevné oblečení.

Temín: sobota a neděle 6. – 7. dubna 2019

Cena: 500 Kč (tato cena platí pro rodiny do dvou dětí)

U vícečlenných rodin účtuji za každé další dítě + 300 Kč navíc. (jde o spravedlivý příplatek, protože focení i zpracování fotek zabere více času a samozřejmě se i navyšuje množství odevzdaných fotek)

Cena je splatná v hotovosti na místě v den focení. Nejpozději do týdne od focení dostanete galerii minimálně 5 nejkrásnějších velikonočních fotek v elektronické podobě. Pro dětské účastníky focení bude připraven malý velikonoční dárek! Bude to odměna za focení, která je určitě potěší. 🙂

Termíny focení objednávejte přes Messenger na mé FB stránce  https://www.facebook.com/jirkasvobodafotograf

Vždy napište, o který den a čas máte zájem.  V případě zájmu o velikonoční focení mimo uvedené termíny mi napište a věřím, že se domluvíme. Moc děkuji.

 

Vybírat můžete z těchto termínů:  OBSAZENO

Těším se na příjemné setkání s jarní atmosférou!

VÁNOČNÍ FOCENÍ 2018

Rok se sešel s rokem a je tu opět čas na vánoční focení dětí a rodin. Domeček na kraji Lovosic se opět proměnil v kouzelné vánoční království, které se těší na všechny zájemce, kteří chtějí mít v rodinném albu jedinečné a neopakovatelné fotky.

S přípravou jsem začal už v polovině srpna, kdy začal vznikat vánoční krb pro interiérové focení. Venku v té době bylo 35 stupňů. Kromě krbu jsem už v té době začal vymýšlet další novinky, kterými bych letošní vánoční focení obohatil nebo pozměnil oproti předchozím rokům. Řada klientů se vrací každoročně, a tak mi záleží na tom, aby každý rok byly fotky trochu jiné a originální. Vánoční focení je také o zážitku. V interiérové části vás čeká dvoumetrový strom se stovkami světýlek a desítkami ozdob v klasické červeno-zlaté kombinaci. Dárkové balíčky jsou letos balené do červeného papíru s bílými stuhami a připravená je nově i speciální světelná stěna pro rodinný portrét.

V exteriéru vzniklo také několik novinek, které se těžko popisují. Je třeba je na místě zažít. Velkou proměnou oproti loňskému roku přišla vánoční schrána na dopisy Ježíškovi. Je větší a mnohem propracovanější a vypadá více opravdově. Ve venkovním focení nás i letos čeká foukání do sněhu i tolik oblíbené fotky s prskavkami.

Cena zůstává stejná, jako v předchozích letech – 1.500 Kč za 30 minut focení a 15 nejlepších fotek v elektronické podobě. Na každé dítko tu navíc čeká malý dárek, jako odměna za účast na focení.

Podrobnější informace o adrese i doporučeném oblečení vám bude zaslána po závazné rezervaci termínu.

VŠECHNY TERMÍNY JSOU OBSAZENY!

Termíny objednávejte přes Messenger na mé FB stránce www.facebook.com/jirkasvobodafotograf 

DO ZPRÁVY VŽDY NAPIŠTE DATUM A VYBRANÝ ČAS. V případě, že vámi vybraný čas bude již obsazen, budete zařazeni na nejbližší volnou pozici.

 

UKÁZKA ZDE:

DÝŇOVÉ MINIFOCENÍ

Přátelé, vyhlašuji termín pro DÝŇOVÉ MINIFOCENÍ pro děti a rodiče. Proběhne o víkendu 29.-30. září v Lovosicích. Připravená bude dekorace z 50 dýní různých druhů, barev a velikostí včetně historického dřevěného vozíku. Minifocení trvá 10-15 minut. Výsledkem je 10 skvělých fotek v elektronické podobě za neuvěřitelnou cenu 500 Kč.

Na dýňové minifocení se objednávejte ve zprávě na FB na stránce www.facebook.com/jirkasvobodafotograf nebo na emailu info@jirkasvobodafotograf. Vždy napište, který den a přibližně který čas vám bude nejvíce vyhovovat. Přiřadím vás do nejbližšího volného termínu.

Jakmile si domluvíme čas focení, zašlu vám podrobnější instrukce – přesnou adresu i doporučení na oblečení.

Jedná se o jednorázovou akci, která se už letos opakovat nebude! Využijte toho!

Těším se na vás

Jirka

GÁBINKA A DOMINIK – SVATBA

S nevěstou Gábinkou jsem se potkal před necelými dvěma roky. Byla jako host na jednom semináři, kde vyhrála proměnu vizáže s focením. Fotografem jsem byl pochopitelně já. Bylo to poprvé, co stála před fotoaparátem, ale zvládli jsme to skvěle. Když pak začala chystat svatbu s Dominikem, oslovila mě. A já jsem jim oběma svatbu samozřejmě velice rád nafotil. Všechno začalo už ranními přípravami nevěsty a ženicha, zdobením aut a příchodem hostů. Společně pak všichni odjeli do hotelu Svornost v Praze, kde se odehrál celý svatební den.

Obloha byla ten den zatažená a občas zapršelo. Zataženo bylo i na začátku svatebního obřadu, který se odehrával v zahradě hotelu. Během obřadu, ale na chvíli vykoukly sluneční paprsky, aby novomanželům posvítily na společnou cestu životem.

Na novomanželské focení jsme odjeli jen kousek od hotelu do zámeckého parku v Dolních Počernicích. Tento park nabízí nepřeberné možnosti pro skutečně působivé snímky. Během svatebního focení jsme použili i dýmovnice, které pomohly vytvořit jedinečné fotky. Do zámeckého parku jsme se vrátili ještě večer, kdy už zapadlo slunce. Svatební focení jsme pak uzavřeli hromadou fotkou se všemi hosty a prskavkami. Světýlka jiskřiček natolik všechny zúčastněné pohltila svou atmosférou, že i uprostřed léta začali sborově zpívat vánoční písničky. Bylo to jedinečné.

Gábince i Dominikovi přeji mnoho štěstí na jejich společné cestě životem.

REFERENCE

„Ahoj Jiříku, ještě jednou moc za všechno děkujeme, máme nádherný fotky, krásně vymyšlený a vyšperkovaný, chválili si tě úplně všichni, že tak úžasného a šikovného fotografa ještě neviděli a je to pravda. Moc děkujeme. Lepšího fotografa neznám.“ Gábi a Dominik

„Fotografa Jirku už nějakou dobu znám, fotil mi dceru v rámci proměny, vnoučka, ale take znám jeho nádherné fotky od přátel, s kterými spolupracuje. Proto jsem ani chvilku nezaváhala a požádala ho o nafocení svatby mé dcery. Jirka s námi byl od rána, kdy probíhaly přípravy a oblékání nevěsty, přes zdobení aut, obřad, hostinu, až do večerních hodin. Byl pro nás fotografem, poradcem a zároveň milým a vtipným hostem. Fotky nám udělal nádherné, všichni svatební hosté byli jeho přístupem nadšeni a já vím, že pokud budu chtít opravdu krásné fotky, určitě jeho profesionálního focení opět využiji.  Jirka je bez nadsázky foto bůh.“ Alena Černá

ŠTĚPÁNKA A PETR – SVATBA

Bylo mi velkým potěšením fotit svatbu Štěpánky a Petra. Jsou to mladí lékaři, kteří dali na doporučení svých známých a oslovili mě s nafocením svatby. Na osobní schůzce jsme probrali jejich představy a přání a pak už přišel den D.

Přijel jsem fotit už ranní přípravy nevěsty a ženicha, kde se postupně sešlo několik přátel a členů rodiny.  Pro příchozí bylo nachystáno občerstvení, aby nikdo ještě před obřadem nehladověl.

Poté už se všichni přesunuli na zámek v Kostelci nad Černými Lesy, kde už čekalo několik desítek dalších hostů. Obřad proběhl v zámecké kapli. Je velká a krásná. Jejími vysokými okny vnikaly dovnitř sluneční paprsky a osvětlovaly přesně místo, kde měli během obřadu stát budoucí novomanželé. Po obřadu jsme se v kapli všichni ještě nějakou dobu zdrželi, abychom tam nafotili společné a skupinové fotky.

Pak už následovala hostina a celodenní zábava. Vše se odehrávalo v Rytířském sále na zámku, kde všem přítomným byla k dispozici i velká střešní terasa. Z ní jsme hromadně vypouštěli heliové balonky s přáními pro novomanžele.

Po svatebním obědě jsem vzal Štěpánku a Petra do zámeckého parku, kde jsme nafotili sérii svatebních portrétů. Byl to velice krásný den s příjemnými lidmi a já novomanželům přeji skvělé roky společného života.

REFERENCE

„Ahoj Jirko, fotky jsou překrásné, jsou vkusné, velmi hezky stylizované, ale přitom reálné. Velmi oceňujeme spolupráci, vše probíhalo hladce a jednoduše. Děkujeme, že jsi tvořil úžasnou atmosféru nejen při focení nás samotných, ale velmi se nám líbilo tvé vystupování i v rámci celého dne – komunikace s rodinou a hosty, uvedení jednotlivých akcí během dne (krájení dortu, házení kyticí, vypouštění balónků…). Jsme velmi spokojení, vděční a upřímně můžeme dál všem jen doporučit! „ Štěpánka a Petr Fojtíkovi

ZÁMEK SVINAŘE – místo pro svatbu

Velice rád bych vám doporučil jedno zajímavé místo pro svatbu. Je to zámek Svinaře. Najdete ho nedaleko Mníšku pod Brdy a kousek je to i na mnohem známější Karlštejn. Zámek v současné době prochází velkou rekonstrukcí, ale už nyní snoubencům a budoucím novomanželům nabízí úžasné vnitřní prostory.

Ženich a nevěsta si mohou říci své ANO pod širým nebem, přímo v zámeckém parku. Obřadní místo lemují záhony z růží a tím vytvářejí jakýsi ohraničený prostor, který na svatebních fotkách vypadá velmi hezky. Pracovníci zámku na obřad přichystají přívod elektřiny, aby mohl být svatební obřad ozvučen profesionální zvukovou aparaturou.

35376889_831401357069437_7806546683357036544_n

Pro samotnou svatební hostinu jsou na zámku Svinaře k dispozici zrestaurované prostory bývalé sýpky. Jedná se o velký sál, do kterého se ke stolům pohodlně vejde až 100 svatebních hostů. Na tomto místě se velmi krásné snoubí hrubé kamenné zdi s masívními dřevěnými trámy na stropě a podpěrných sloupech. Vše doplňuje i příjemné a nerušivé osvětlení, které dodává celému prostoru hezkou atmosféru.

35356014_831471203729119_3489033252889427968_n

V tomto prostoru také probíhá hudební produkce. Svatební DJ nebo kapela mají k dispozici vyvýšené pódium s bezproblémovým přístupem k několika zásuvkám.

35429403_831472160395690_7560029557865054208_n

Hned vedle vchodu do sálu je venkovní terasa s posezením, kde se mohou svatební hosté v průběhu dne osvěžit nealkoholickými nápoji, pivem a vínem. Zároveň se zde pod pergolou průběžně griluje a nabízí další občerstvení.

35360687_831908210352085_6437117389187317760_n

Jen kousek od venkovní terasy se další venkovní i vnitřní posezení v zámecké kavárně. Je to další z velmi pěkně zrestaurovaných interiérů, který je svatebním hostům k dispozici po celý svatební den.

35350527_831660250376881_5216257026740453376_n

Na zámku Svinaře vás bude během svatby obsluhovat velmi příjemný a vstřícný personál, což je důležité pro bezproblémový průběh celého dne.

NEJLEPŠÍ MÍSTA PRO SVATEBNÍ FOCENÍ V PRAZE

Svatební fotografie, jsou vzpomínkou na celý život. O jejich atmosféře z velké části rozhoduje lokace, ve které svatební fotky vzniknou. Pokud máte svatbu v Praze, máte z poloviny vyhráno. Naše hlavní město je natolik překrásné, že míst a lokalit, kde nafotit svatební album je mnoho.

Některá místa, je vhodné navštívit brzy ráno, abychom se vyhnuli davům turistů. Na jiných místech můžeme fotit prakticky kdykoliv. A jsou místa, kde se za svatební focení vybírá poplatek. Pojďme si tedy některá místa ukázat.

 

KARLŮV MOST

Karlův most je jedno z nejnavštěvovanějších míst Prahy. Denně po něm projdou desítky tisíc turistů. Jediná část dne, kdy na něm pořídit svatební fotografie s neopakovatelnou atmosférou je brzy ráno, nejlépe při svítání. To může být podle ročního období klidně i v 5 hodin ráno. S jistotou ale mohu říci, že na mostě tou dobou potkáme pár fotografů a občas nějakého turistu vracejícího se z nočního tahu.

KARLŮV-MOST

STARÉ MĚSTO

Staré město je poměrně velká lokalita, která nabízí překrásná, romantická a tajemná zákoutí starých uliček. Nechybí zde ani podloubí, kamenné stěny kostelů, skleněné výlohy luxusních obchodů, zahrádky a podobě. I zde, ve Starém městě pražském platí, to co u Karlova mostu. Nejkrásnější svatební fotky zde lze pořídit brzy ráno, kdy je město prakticky liduprázdné.

STARÉ-MĚSTO

NÁBŘEŽÍ

Řeka Vlatava, která protéká centrem města nabízí také řadu míst, kde lze pořídit krásné svatební fotografie. Kromě vodní hladiny, mohou být na svatebních fotkách jako kulisa také překrásné bílé labutě, v pozadí slavné pražské památky a podobně. Na nábřeží je možné se vypravit fotit prakticky kdykoliv v průběhu dne. Ovšem nejkrásnější svatební fotky vznikají při svítání nebo při západu slunce.

NÁBŘEŽÍ-1

PARK NA LETNÉ

Letná je poměrně velké území, ze kterého se otevírají krásné pohledy na historické centrum Prahy. Jedno z nejkrásnějších míst je u Hanavského pavilonu. Odsud se nabízí jeden z nejkrásnějších pohledů na město, řeku Vltavu a její mosty. Toto místo už sice také objevili turisté, ale rozhodně jich tu není tolik, jako v centru. Přeci jen je nutné sem vyjít pěšky do kopce, nebo jet tramvají a kousek dojít, případně přijet téměř k místu samotnému autem.

LETNÁ-1

VALDŠTEJNSKÁ ZAHRADA

Valdštejnská zahrada je překrásné místo. Tento park nabízí mnoho možnosti pro svatební nebo předsvatební a zásnubní focení. Jsou zde zelené i kvetoucí stromy, vysoké živé ploty, lavičky, obrubníky, schodiště, také jezírko a několik fontán. Možností pro pořízení fotografií je ve Valdštejnské zahradě mnoho. Má jednu velkou výhodu a jednu nevýhodu. Výhodou je, že je přístupná zdarma, nevýhodou je pak vysoký počet turistů. Snad všichni průvodci sem vodí početné skupiny turistů.

VALDŠTEJNSKÁ-ZAHRADA

ZAHRADY PRAŽSKÉHO HRADU

Zahrady pod Pražským hradem jsou opravdu unikátním místem pro svatební focení. Jedná se o kaskádovitě zahrady postavené ve svahu přímo pod Hradem. Je to nesmírně klidné místo, kde můžete strávit hodiny a téměř nikdo vás tam nebude rušit. Jen občas nějaký jiný svatební pár nebo malé skupinky turistů, případně jednotlivců. Ale obecně lze říci, že to je jedno z nejklidnějších míst v srdci Prahy, kde se krásně fotí a svatební fotografie z tohoto místa mají jedinečnou atmosféru. Důvod, proč je zde tak málo lidí, je vstupné. Na osobu je to 100 Kč. Pro focení ve svatebních šatech zde vybírají poplatek 1000 Kč. Vzhledem k tomu, že svatební fotky jsou památkou na celý život, je tento poplatek značně zanedbatelný a za samotnou lokalitu pro focení to rozhodně stojí.

HRADNÍ-ZAHRADY-2

AREÁL PRAŽSKÉHO HRADU

Samotný areál Pražského hradu je také možné využít pro svatební focení. Zde ale doporučuji vyhnout se hlavním turistickým návštěvnickým hodinám. To znamená od 9 do 16 hodin. V té době je navíc vstup do areálu Hradu hlídaný bezpečnostními kontrolami. Po sedmnácté hodině se areál značně vyprázdní, takže na svatebních fotografiích nebudou překážet davy turistů. Navíc je v té době už zdarma přístupná i Zlatá ulička, do které se v návštěvních hodinách stojí dlouhé fronty a platí vstupné 200 Kč za osobu.

PRAŽSKÝ-HRAD

VRTBOVSKÁ ZAHRADA

Dalším z překrásných míst pro svatební focení je Vrtbovská zahrada na Malé Straně. Ačkoliv je na přímé spojnici mezi Karlovým mostem a Pražským hradem, je většinou turistů opomíjená. Její vstup je totiž skrytý za dlouhým průjezdem do vnitrobloku. Jakmile do Vrtbovské zahrady vstoupíte, ocitnete se v barokním skvostu. Dokonale udržovaný park, krásné barokní sochy, majestátní schodiště, jezírka, kvetoucí záhony a úžasný výhled na Pražský hrad, kostel sv. Mikuláše a Staré město. Není se proto čemu divit, že si tuto zahradu pro svatební focení oblíbili hlavně Rusové a Asiati. Běžné vstupné je zde 80 Kč za osobu, za svatební focení je příplatek 600 Kč.

VRTBOVSKÁ-ZAHRADA

LORETA A NOVÝ SVĚT

Kousek od Pražského hradu jsou další dvě zajímavá místa. Jednak je to Loreta, která může být krásnou kulisou svatebních fotek a hned vedle lokalita zvaná Nový svět. Je to turisty dosud neobjevené místo, které nabízí klid pro svatební focení. Navíc je to místo s opravdovým geniem loci. Kdo jednou Nový svět navštíví, rád se tam vrací.

LORETA-1

STRAHOV A PETŘÍN

Na dalším vršku nad Prahou se tyčí Strahovský klášter a jeho zahrady a samozřejmě vrch Petřín s jeho dominantou Petřínskou rozhlednou. Celá oblast Petřína je zajímavá a nabízí další neopakovatelné pohledy a zákoutí, která svatebním fotografiím dodají atmosféru.

PETŘÍN-1

GRÉBOVKA (HAVLÍČKOVY SADY)

Když opustíme turisty exponované centrum, můžeme se vypravit na svatební focení i do Havlíčkových sadů na Praze 2. Jsou známé také pod názvem Grébovka. Je to místo, které nabízí opravdu obrovské množství zajímavých zákoutí, které lze pro svatební nebo rodinné focení využít. Jsou zde cestičky, stromy, keře, lavičky, schodiště, trávníky, fontány, ale hlavně Grotta. Je to umělá jeskyně s barokní výzdobou a fontánou se sochou Neptuna. Přímo v Grottě samotné se často odehrávají i svatební obřady.

GRÉBOVKA-1

BŘEVNOVSKÝ KLÁŠTER

Břevnovský klášter je úžasné místo. Je dost daleko od běžného turistického ruchu, proto není problém zde pořizovat svatební fotografie, v kterékoliv denní době. Navíc je to místo přístupné zdarma. Areál kláštera nabízí mnoho možností. Je tu velká zahrada, vysoké živé ploty, oranžerie s fontánou a samozřejmě i velký kostel. Výhodou je, že když při focení dostaneme žízeň, můžeme zaskočit do zdejšího pivovaru,  kde vaří vlastní zlatý mok.

BŘEVNOV1

VYŠEHRAD

Ve výčtu zajímavých lokalit pro svatební focení nesmíme vynechat ani Vyšehrad. Je to starobylé místo, ve kterém se psala naše historie. Opět se odsud otevírají překrásné pohledy na Prahu, která se tak stává úžasnou kulisou na svatebních fotografiích.

STŘELECKÝ-OSTROV

Z dalších lokalit mohu zmínit i focení v pražské botanické zahradě v Tróji, Střelecký ostrov, Žofín, staré Židovské město a Haštatská čtvrť, některé pražské mosty přes řeku Vltavu a podobně.

LETNÍ MINIFOCENÍ 2018

V prvním červnovém týdnu proběhlo v Lovosicích první romantické letní minifocení pro rodiny s dětmi. Ačkoliv oficiálně ještě léto nebylo, počasí ukazovalo něco jiného. Slunečná obloha a vysoké teploty, nejen to dělalo skvělou kulisu. Celé focení se odehrávalo ve speciálně připravené venkovní dekoraci. Děti i jejich rodiče nebo zamilované páry měli k dispozici řadu rekvizit – medvídky, knížky, květiny, cestovní kufříky a polštáře.

Zájem o letní minifocení byl mimořádný a přiznám se, že předčil moje očekávání. Na focení přišli rodiče, jak s několikaměsíčními dětmi, tak s dětmi předškolního a školního věku. Všichni jsme si to skvěle užili. A protože ohlasy jsou velmi překrásné, chystám ještě jedno takové víkendové focení během letních prázdnin. Případným zájemcům doporučuji sledovat můj FB profil, kde včas zveřejním termín.

Tímto děkuji všem, kteří přišli. Byli jste bezvadní. Také děkuji za vaše ohlasy a těším se na další setkání.

Zde si můžete prohlédnout některé z fotek:

Prosím klienty, kteří si nepřejí, aby v této galerii byla zveřejněna jejich fotka, aby mě kontaktovali na emailové adrese info@jirkasvobodafotograf.cz. Fotografii na přání z galerie odstraním.

VIKTOREK – lifestyle newborn

Viktorek je úžasné miminko. Aby taky ne, když má úžasné rodiče Lucku a Luboše. Fotil jsem s nimi už několikrát, a tak mě samozřejmě potěšilo, když se ozvali kvůli novorozeneckému focení. Vždy předem všem říkám, že miminka fotím stylem lifestyle. To znamená, že miminka nebalím do šál, nevytvářím z nich nepřirozené mumie, nedávám je do kyblíčků nebo bedýnek od ovoce a podobně. Fotím je naprosto přirozeně v interakci s rodiči. Lucka byla ráda, že prý přesně takové přirozené fotky chce. A tak jsme se domluvili na termínu a vyrazil jsem za nimi domů. Lifestyle fotky totiž vznikají v přirozeném prostředí pro miminko a jeho rodiče. Tedy doma, kde mají všichni svůj komfort. Vše potřebné, co na focení miminka potřebuji si přivezu vždy na místo.

Malý Viktorek byl skvělý. Téměř vůbec nebrečel a tak jsme udělali spoustu fotek. Nejenom s rodiči, ale také s dědečkem a dvěma fenkami, které nám při focení „asistovaly“.

Děkuji rodičům Viktorka za svolení s publikováním pořízených fotografií.

Také se chcete objednat na rodinné, těhotenské nebo novorozenecké focení? Stačí napsat email na adresu info@jirkasvobodafotograf.cz

RASTAMAN MILAN – fotomontáž

Jednoho dne mi volala paní Věra, že prý má manžela, který by se chtěl nechat nafotit. Že ale to focení bude trochu speciální. Potřeboval by totiž udělat fotku, kde stojí polonahý na pláži v zapadajícím slunci. Prý má svalnatou postavu, ale nesmí mu být vidět do tváře. Jestli by to prý šlo?

Vzhledem k tomu, že v té době Česko svíral poměrně silný mráz, asi bychom tu letní atmosféru hledali těžko. Ale, když se chce, tak všechno jde. Domluvili jsme termín a šlo se fotit do ateliéru. Abych věděl, jakým směrem se má focení ubírat, potřebuji trochu vědět, co má být cílem takového focení. Milan mi prozradil, že dělá raggae hudbu a na svou tvorbu založil Youtube kanál. A právě na Youtube by potřeboval ten obrázek, jak je u moře v záplavě zapadajícího slunce.

Je jasné, že ani mořskou pláž, ani horké letní slunce u nás nemáme. Bylo potřeba to vyřešit trochou práce ve Photoshopu. Milana jsem si napózoval před plátnem a nasvítil jeho postavu tak, aby to vypadalo, že skutečně za zády má zapadající slunce. Požadavek, aby mu nebylo vidět do tváře jsme vyřešili velmi elegantně. Prostě jsme mu do tváře nahrnuli desítky copánků, co měl na hlavě. Jeho postavu jsem potom přenesl do obrazu, který vznikl celkem ze sedmi různých zdrojových fotek.

Jsem rád, že byl s výsledkem spokojený a držím mu palce, aby mu hudba přinášela spoustu radosti.

Chcete také portrétní fotky? Stačí, když mi napíšete na info@jirkasvobodafotograf.cz

 

NATHAN & SEBASTIAN – rodinné focení

Nathan a Sebastian jsou dvouměsíční dvojčata. Krásní klučíci, kteří přiletěli se svými rodiči ze Skotska. Jejich maminka Štěpánka je Češka, ale tatínek Daniel je Skot. O focení se dozvěděli až po příletu do Prahy. Dostali ho totiž jako nečekaný dárek od bratra Štěpánky. Ten se mnou probral všechno předem, zarezervovali jsme termín v ateliéru a v domluvený den se šlo fotit.

Miminka fotím stylem tzv. lifestyle. Tedy přirozeně, tak jak miminka skutečně vypadají. Nebalím je do šál a nevyrábím z nich mumie, které se aranžují do nepřirozených poloh. Lifestyle focení je velmi uvolněné a je příjemné jak pro děti, tak i pro rodiče.

Ateliér se během několika minut proměnil v ložnici. Velká postel, hezký přehoz, krásné polštáře a záclony. Všechno mělo vypadat, jako by se celá krásná rodinka fotila doma, ve svém prostředí. Což se povedlo. K úspěšnému focení přispěli i malí kluci tím, že byli neskutečně hodní. Myslím, že jsme si to všichni užili a výsledná galerie bude rodičům krásnou památkou na cestu do Prahy.

I vy si můžete u mě objednat focení. Stačí napsat na info@jirkasvobodafotograf.cz

A ještě přidám pár fotek ze zákulisí takového focení

ANDĚLSKÁ KATKA – fotomontáž

Oslovila mě krásná Katka, že prý už dlouho má jeden sen. Moc ráda by měla fotku, na které by byla ztvárněná jako anděl. Prý ale na focení nepřijde hned, protože si nejprve musí sehnat vhodné šaty. Uběhlo pár týdnů a Katka se ozvala znovu, že už je na focení připravená. Domluvili jsme termín a fotili jsme. Fotili jsme na čisté šedé pozadí, abych potom mohl vytvořit fotomontáž. Vznikla série snímků v několika pozicích a já měl pořád pocit, jakoby tomu něco chybělo. Říkám, že tady mám velkou křišťálovou kouli, kterou používám někdy na focení, jestli by jí nechtěla do ruky. Doslova zajásala, že to by moc ráda. A tak jsme pokračovali ve focení.

Když bylo hotovo, tak se Katky ptám, jestli má představu, jak by ta andělská fotomontáž měla vypadat. Prý hlavně velká křídla, ale jinak to nechá na mě. Nastínil jsem jí několik představ, ze kterých jsem vycházel už při samotném focení. Jednou z nich byl anděl stojící na skalním útesu. A tu jsem vytvořil. Jen pro zajímavost, finální snímek je složený z 8 různých obrázků (Katka, křídla, skalní útes, hory pod chámem vpravo, hory v pozadí, obloha a 2 thajské chrámy)

Chcete taky něco podobného? Nebo chcete jen nafotit portréty nebo rodinu?

Stačí, když mi napíšete na info@jirkasvobodafotograf.cz

 

REFERENCE:

Jiříku… Chci Ti říci: „Velké DÍKY!“ To, co jsi vytvořil pro mě moc znamená. Nemusela jsem, dá se říci, nic říkat a Ty jsi věděl…. Proč Anděl? Protože andělé jsou součástí mého/našich životů a já je prostě miluji a oni nás…. Kdybychom se na Zemi dívali andělskýma očima, byl by svět plný Lásky, něhy a pochopení. Jsem šťastná, že jsem svěřila svůj sen o zhmotnění andílka právě Tobě.
Jsem vděčná za to, že jsem Tě mohla poznat. Jsi úžasný člověk, kamarád, kolega, ale teď především FOTOGRAF s tím největším !!!!F!!!! A neuvěřitelně velkým srdcem plným kouzel a nadpozemské fantazie…. Zkrátka jsem z výsledku NAPROSTO NADŠENA, protože to je doslova ANDĚLSKÁ PRÁCE! Katka

andělská katka Collage

VĚŠTÍRNA

VĚŠTÍRNA

Představte si, že jdete po úzkém starém schodišti a stoupáte schod za schodem. Některý z nich občas zavrže až se nakonec dostanete k tmavým dveřím. Chvíli přemýšlíte, jestli máte vstoupit, protože za nimi se nachází věštírna. Copak asi řeknou karty nebo ukáže křišťálová koule?

Takhle nějak by mohl začínat tajemný příběh, ale skutečnost je prostší. Moje klientka Míša se už dlouho věnuje výkladu karet a lidé, kteří si u ní nechali poodhalit roušku tajemství své budoucnosti se shodují, že hodně věcí se skutečně vyplnilo. A zatímco dosud Míša karty vykládala jen kamarádkám a jejím známým, nyní se chystá tomu věnovat naplno. Připravuje webové stránky a poprosila mě, abychom na ně nafotili nějaké snímky.

Ateliér se tedy na nějakou dobu proměnil ve věštírnu se spoustou nezbytných rekvizit – svíčky, andělé, staré knihy, kyvadlo, kříšťálová koule a samozřejmě několik druhů výkladových karet. Nafotili jsme sérii věšteckých portrétů a také celou řadu ilustračních obrázků. A některé z nich si můžete tady prohlédnout.

Toužíte znát svou budoucnost?

A chcete třeba jen nafotit portréty? Pak mi napište na info@jirkasvobodafotograf.cz

ŠÁRKA A JOSEF – těhotenské focení

Šárka a Josef jsou krásný mladý pár. Krátce po novém roce jsme se sešli, abychom pořídili těhotenské fotky. Šárka totiž tento druh focení dostala jako dárek. Hned v úvodu mi oba řekli, že se nikdy nefotili, takže nevědí, jak to chodí. Nebyli samozřejmě první, kdo něco takového říkal. Proto se snažím navodit příjemnou atmosféru a všechno na začátku vysvětlím.

Společně jsme prohlédli přinesené oblečení, domluvili jsme, co bude asi nejlepší a pustili jsme se do práce. Nálada byla výborná a šlo nám to jako po másle. Dokonce jsme se i hodně nasmáli. Hodina v ateliéru utekla jako voda. Výsledkem je galerie fotek, které budou Šárce i Josefovi připomínat tu krásnou dobu očekávání svého prvního potomka.

Teď už je malý Kubík na světě a mamince i jemu se daří dobře. K miminku jim gratuluji!

Pokud i vy jste v očekávání narození miminka, budu rád, když společně čas očekávání narození zachytíme na krásných fotkách. Je to památka k nezaplacení. Stačí, když mi napíšete na info@jirkasvobodafotograf.cz

 

VÁNOČNÍ FOCENÍ 2017

Také v roce 2017 probíhá VÁNOČNÍ FOCENÍ pro rodiny s dětmi v kouzelném domečku na kraji Lovosic. Jen vstoupíte za branku a ocitnete se doslova v pravém vánočním království. V interiéru čeká dvoumetrový strom, dárkové balíčky, plyšoví medvídci, historické sáňky a další rekvizity. Hlavně spousta světýlek, která vytvářejí atmosféru. O nic chudší není ani venkovní část vánočního focení. Vyzdobený dvorek vás doslova pohltí a dýchne na vás pravá vánoční atmosféra. Není se čemu divit, že se dospělým ani dětem z tak kouzelného místa nechce odcházet domů.

Přípravy na vánoční focení beru velmi zodpovědně a záleží mi na každém detailu. U mě přípravy začínají většinou už během letních prázdnin, kdy už přemýšlím o výzdobě a vymýšlím, čím udělat fotky jiné než byly rok před tím. Klienti se totiž na vánoční focení rok co rok vrací, a proto chci vždy nabídnout něco navíc, aby se jim v rodinném albu neopakovaly stejné záběry a motivy. Se začátkem podzimu už přípravy dostávají konkrétní obrysy a pak to všechno vypukne.

Vše se tedy odehrává ve skutečných vánočních scenériích. Nepoužívám žádná laciná předtištěná fotopozadí. Zároveň je pro mě velmi důležité následné zpracování nafoceného materiálu v počítači. Díky tomu jsou výsledné fotky originální a jedinečné. Zároveň jsou skvělým dárkem po babičky a dědečky a také překrásnou vzpomínkou do rodinného alba.

Informace o ceně, délce focení, co s sebou a podobně najdete zde: VÁNOČNÍ FOCENÍ

UKÁZKY VÁNOČNÍHO FOCENÍ 2017

(pro zvětšení klikněte na fotku)

 

REFERENCE KLIENTŮ

(pro zvětšení klikněte na fotku)

VÁNOČNÍ FOCENÍ

Vánoce patří k nejkrásnějšímu období v roce. Je to čas plný tajemna, kouzla, očekávání a zvláštní atmosféry. Při mém vánočním focení dětí a rodin se snažím o vytvoření skutečné vánoční atmosféry a z reakcí mých klientů a především dětí vím, že se mi to daří.

Vánoční focení probíhá každoročně ve vánočně vyzdobeném domečku v Lovosicích. Místo je velmi snadno dostupné autem po dálnici. Z Prahy trvá cesta jen 40 minut. Případně je možné přijet i vlakem. Nádraží je hned vedle a z Prahy to trvá pouhou hodinu. Jakmile vstoupíte za branku, ocitnete se v pravém světě Vánoc. Vánoční exteriér se stovkami světýlek vytváří jednu z kulis, kterou pro fotografování používám. Ovšem ty pravé Vánoce na vás čekají uvnitř. Dvoumetrový strom, na kterém je přes 500 světýlek a zhruba 300 ozdob, spousta vánočních rekvizit, dárkových balíčků, medvídků a také historické sáňky. Nejen děti zůstávají při vstupu v němém úžasu pravého kouzla Vánoc.

 

V ROCE 2017 VYPISUJI POUZE TYTO VÍKENDOVÉ TERMÍNY:

Všechny termíny jsou již beznadějně obsazeny. Velice děkuji za ohromný zájem v letošním roce.

Vánoční focení objednávejte pouze emailem na info@jirkasvobodafotograf.cz

Pro focení u stromečku je vhodné sváteční oblečení. Na venkovní focení prosím s sebou zimní kabáty nebo bundy, rukavice a kulichy. (venkovní focení nebude probíhat v případě deště)

Máte-li pro děti nějaký vánoční kostýmek nebo rekvizitu, se kterou chcete fotit, tak samozřejmě vezměte s sebou.

Focení nám zabere cca 20-30 minut.

Hotové fotografie jsou nejen překrásnou vzpomínkou na rodinné Vánoce, ale jsou také vhodné na výrobu vánočních přání nebo fotoobrazů pro prarodiče a další členy rodiny.

Cena je 1500,- za 15 nejlepších fotek v digitální podobě. Cena je splatná v hotovosti na místě v den focení. Do dvou týdnů obdržíte link s výslednou galerií, kde budou fotky ke stažení v plném rozlišení.

V ceně vánočního focení není retušování nafocených osob. Tuto službu je možné objednat zvlášť v ceně 500-2000 Kč za jednu fotografii (dle náročnosti retuše).

V případě dotazů jsem k dispozici na emailu info@jirkasvobodafotograf.cz nebo tel: 777 193 630

Děkuji a těším se na příjemné setkání s vánoční atmosférou.

Jirka

UKÁZKY 2017

Další ukázky zde: VÁNOČNÍ FOCENÍ 2017

PRAŽSKÉ KRÁLOVSKÉ MYSTÉRIUM

PRAŽSKÉ KRÁLOVSKÉ MYSTÉRIUM

O tom, že Praha má své nezaměnitelné a na celém světě jedinečné kouzlo, asi nikdo nepochybuje. Ovšem ne každý ví, že naše hlavní město, bylo založeno podle mystického plánu císaře Karla IV. Jeho samotného fascinovalo vše, co bylo spojeno s tajemnem, symboly, vesmírným řádem a navíc byl velmi zbožný.

Pouze jedenkrát za rok můžeme sledovat úkaz, kterému se říká „Pražské královské mystérium“. Odehrává se vždy o letním slunovratu, tedy 21. června. K jeho pozorování je nejlepší být v průjezdu Staroměstské mostecké věže nebo na přilehlém Křížovnickém náměstí. Samotné „vesmírné představení“ začíná při západu slunce, kdy zlatý sluneční kotouč prochází nejprve velkou lucernou na jižní věži chrámu sv. Víta, pod kterou je pochován svatý Václav.  Poté prochází menší lucernou věžičky vpravo, pod kterou jsou ostatky svatého Vojtěcha a nakonec zapadá do střechy chrámu v místech, kde je hrob samotného svatého Víta. Tento světec je jednak patronem chrámu, ale také patronem českého království. Sluneční disk tak symbolicky propojí všechny tři světce, a to pouze jedenkrát za rok. Pražské slunovratové mystérium je velmi ojedinělým úkazem, který nemá ve světě obdoby.

Pokud budete mít možnost, využijte letní slunovrat k pozorování Pražského mystéria.

MARTINA A MARTIN – předsvatební focení

Martina a Martin jsou skvělý pár. Jsou spolu už strašně moc dlouho a přitom z nich za ty roky nevyprchala jejich vzájemná zamilovanost. Brzy budou mít svatbu, a tak jsme společně nafotili sérii předsvatebních fotografií. Vybrali jsme si na to velmi vznešenou lokalitu úplně uprostřed historické Prahy a přitom zastrčený kout, který většina turistů míjí. Je to Vrtbovská zahrada. Barokní skvost na hlavní trase mezi Karlovým mostem a Pražským hradem, jen coby kamenem dohodil od kostela sv. Mikuláše na Malé straně. Místo samotné je natolik kouzelné a pro předsvatební nebo svatební fotky jako dělané.

Na začátku sice oba tvrdili, že nejsou fotogeničtí (což říkají všichni) a že ještě nikdy takové focení neabsolvovali, takže to pro ně bude takové „fotografické poprvé“ :-). Focení jsme pojali jako rande těch dvou zamilovaných a já jsem je nenápadně jako papparazzi sledoval svým objektivem. Během chvíle zapomněli, že jsou na focení a užívali si jeden druhého a také překrásné výhledy na Prahu, které Vrtbovská zahrada nabízí. Navíc nám vyšlo nádherné počasí, které je na celkové atmosféře fotek hodně znát. Předsvatební fotky budou jednak milou vzpomínkou, ale také poslouží jako obrazový materiál do svatebních novin a na svatební web Martiny a Martina.

Jestli i vy chcete předsvatební nebo svatební fotky, napište a domluvíme se! 🙂

REFERENCE:

„Chtěla bych Jirkovi strašně moc poděkovat za úžasné „fotografické“ odpoledne. Párové focení byla moje i partnerova premiéra a přiznám se, že jsme byli z focení oba trochu nervózní… Ale jakmile cvakla první spoušť, nervozita opadla a my jsme si focení začali naplno užívat. Jirka má úžasně lidský a zároveň profesionální přístup, neotřelé a nápadité kompozice (ostatně to lze vidět na fotografiích 😉 a navíc je 100% milý a spolehlivý.

Byla jsem velmi zvědavá, jak bude výsledek vypadat a musím uznat, že mě ohromil! Kombinace talentu, prvotřídního fotografického vybavení a dobrého počasí dalo vzniknout úžasným fotkám, kterými se – troufám si tvrdit – budu kochat ještě v sedmdesáti ;-)))

Takže abych se neopakovala, focení s Jirkou mohu upřímně jen a jen doporučit. A pokud jste – stejně jako my – s partnerem fotografičtí „nepolíbenci“, neváhejte a jděte do toho! J Koukala jsem, že Jirka nabízí i dárkové poukazy na focení, takže jestli jste někdy v ouzkých s dárkem (mně se to stává velmi často;), tímhle 100% zabodujete! Každopádně na doporučování je vždy nejlepší vlastní zkušenost, takže jednoduše – zkuste to!“

KOZÁKOVI – těhotenské focení

Kozákovi jsou úžasný mladý pár. Už jsem jim fotil zásnubní fotky, byl jsem na jejich svatbě a dva roky po svatbě jsme se sešli u těhotenského focení. Petr s Monikou totiž čekají narození malého Péti. Série fotek, kterou jsme pořídili jim bude připomínat to překrásné období očekávání narození miminka. Pro focení jsme zvolili Havlíčkovy sady v Praze. Jsou známější pod názvem Grébovka, protože uprostřed parku stojí Grébova vila. Součástí tohoto parku je také zmenšená kopie římských lázní s umělými jeskyněmi, tzv. Grotta. Na focení nám vyšel velmi horký den. Teplota 29 st. a na obloze ani mráček. Naštěstí Grotta se ukrývá ve stínu vzrostlých stromů a je tam i fontána se sochou Neptuna, takže to bylo velmi příjemné. U focení byla i Petrova první dcerka Kristýnka, pro kterou bylo zvolené prostředí velkým zážitkem. Než jsme mohli začít s focením, museli jsme chvíli počkat, protože na místě zrovna končil svatební obřad. Naštěstí se prostor poměrně rychle vyprázdnil a my jsme mohli v klidu a s ohledem na nastávající maminku pořídit sérii krásných fotek.

PROČ FOTIT V GRÉBOVCE?

Grota v parku Grébovka, přesněji v Havlíčkových sadech v Praze 2 je velmi zajímavá stavba. Je to umělá jeskyně, která se začala budovat už v roce 1870. Má čtyři patra a je „přilepena“ ke skutečné skále. Na konci 19. století bylo v módě budovat grotty – umělé jeskyně, jako romantický prvek zahrad. Do jeskyní se vstupuje přes napodobeninu římských lázní s fontánou a sochou Neptuna uprostřed. Kdysi tam bývala i restaurace, ale dlouho toto místo chátralo. Naštěstí se ho podařilo velmi hezky zrekonstruovat. Určitě není bez zajímavosti, že se zde v roce 1978 natáčely některé scény filmu Panna a netvor.

Park Grébovka kromě groty nabízí i mnoho dalších romantických zákoutí, včetně viničního altánu, historické dřevěné kavárny, mnoho stromů, keřů, laviček, schodišť i dětského hřiště.

Toto místo je velmi fotogenické a je skvělou kulisou pro focení rodin a zamilovaných párů. Pokud byste chtěli mít fotky z tohoto místa, stačí, když mi napíšete a domluvíme si termín.

Jarka a Standa – párové focení

Jednoho dne mi přišel mail od sympatické Jarky, že prý našla na internetu moje webové stránky a líbí se jí moje tvorba. To mě samozřejmě velmi potěšilo. Přála si společné fotky s jejím přítelem Standou. Jsou spolu už 8,5 roku a za tu dobu žádné společné fotky nemají. Poznali se v práci, mají rádi pejsky a jsou prostě úžasní. Domluvili jsme si termín a vyrazili jsme fotit do Valdštejnské zahrady v Praze. Je to velká a krásná zahrada, která nabízí celou řadu zajímavých zákoutí pro focení. Je přístupná zdarma, a proto je každý den od rána do večera v obležení davů turistů, které tam po skupinách vodí průvodci. Nám to ale nevadilo a dokázali jsme se s tím poprat, takže na fotkách vlastně není poznat, že jsme byli neustále v obležení lidí.

Jaruška a Standa se mnou absolvovali své první focení, a i když se toho na začátku trochu báli, tréma z nich velmi rychle spadla. Vždy se snažím o přátelskou atmosféru a trochu legrace. Nechali se ode mě vést, takže jsme všechno hravě zvládli a výsledkem je krásná galerie fotek, která jim bude připomínkou jejich vzájemné lásky. Párové focení je jednak skvělé pro uchování vzpomínek, ale z některých fotek může být i hezký dárek pro rodiče nebo prarodiče.

Jestli také toužíte po zamilovaných párových fotkách, stačí napsat a domluvíme se! 🙂

AVON POCHOD 2017 – kampaň

Každoročně se ve více než 50 zemích světa koná AVON POCHOD, který má pomoci upozornit na nebezpeční rakoviny prsu u žen. Zároveň je vyjádřením podpory žen, které tímto nádorem již onemocněly. V roce 2017 se tento pochod koná 10. června v Praze. Součástí pochodu je i charitativní akce, na kterou lze přispět zakoupením speciálního růžového nebo šedého trička (pro ženy a muže). Mediálním partnerem AVON POCHODU 2017 se stalo Hitradio City 93,7 fm. Tvářemi mediálního partnera pak moderátoři ranního vysílání Iva Lecká a Vojta Efler. Vzhledem k tomu, že s Hitradiem City už nějakou dobu spolupracuji, byl jsem osloven i tentokrát k nafocení webové kampaně. S Ivou a Vojtou se pracuje velice dobře. Oba jsou špičkový profesionálové ve svém oboru. Dali jsme dohromady nápady a vytvořili jsme sérii fotografií. Několik z nich bude součástí webové prezentace.

PETRA A GREG – těhotenské focení

Petra a Greg jsou úžasný mezinárodní pár. Petra je Češka a Greg je Novozélanďan. Oslovili mě pro nafocení těhotenských fotografií. Domluvili jsme termín a vyrazili do profesionálně vybaveného fotoateliéru. Už předem jsem byl upozorněn, že Greg se velmi nerad fotí, takže bude ochoten se vyfotit na začátku na dva tři snímky a pak bude jen přihlížet. Jenže je to umělec, a tak ho celý proces vzniku fotek natolik pohltil, že si společně s Petrou užil úplně celé focení. To mě samozřejmě velmi potěšilo.

Vznikla tak hezká série těhotenských fotografií, které jsou nezapomenutelnou vzpomínkou na období očekávání narození nového života. Tohle období je pro všechny nastávající rodiče velmi důležité a rozhodně stojí za to, mít ho zaznamenané na fotografiích. Zhruba měsíc po našem společném focení se Petře a Gregovi narodil malý Daneček.

NIKOLA A HONZA – těhotenské focení

Očekávání narození miminka patří k nejkrásnějším obdobím v životě nastávajících rodičů. A to zvláště ve chvíli, kdy očekávají narození svého prvního miminka. Přesně tak to bylo i u Nikoly a Honzy. Krásného mladého páru, který si nechal zvěčnit tyto okamžiky na snímcích, které jim čas očekávání budou navždy připomínat. V bříšku krásně roste malý Honzík, který možná bude fotbalistou po tatínkovi.


 

TEREZA A TOMÁŠ – svatba

Terka s Tomášem jsou nádherný a skvělý mladý pár. Pro svůj velký den si vybrali dvě místa. Svatební obřad se odehrával v překrásné zahradě Skleněné vily v Lázních Toušeň. Na hostinu a zábavu se pak čerství novomanželé se svými rodinami a hosty přesunuli do restaurace Sezóna v Horních Počernicích v Praze. Počasí bylo naprosto ukázkové. Horké slunce babího léta nás provázelo celým dnem. Po obřadu jsme v lesoparku udělali první část svatebních fotek. K dispozici jsme měli i historické auto Ford Mustang, které skvěle dotvořilo atmosféru svatebního focení.

Po hostině jsme pokračovali ve společném focení novomanželů. Tentokrát už probíhalo v zahradě restaurace Sezóna a přilehlého Chvalského zámku. Druhé focení jsme měli předem načasované, abychom stihli zapadající slunce, které fotkám dodalo výjimečnou atmosféru. Nakonec jsme ještě udělali pár večerních fotografií s prskavkami. Zkrátka byl to překrásný svatební den a já jsem moc rád, že jsem Terezce a Tomášovi mohl dělat svatebního fotografa.

REFERENCE:

Ahoj Jirko,

chtěli bychom Ti moc poděkovat za krásné fotky, kterými jsi zvěčnil ,,Náš den,,. Jsou opravdu perfektní a pokaždé, když se do nich zadíváme připomeneme si jedinečnost a kouzlo daného okamžiku. Jsme moc rádi, že nás to dovedlo k tobě, nejen za ty báječné fotky, ale i za tvou pomoc při koordinaci – byl jsi perfektní!!! Spolupráce s tebou byla moc příjemná a zábavná :).
S přáním všeho kráného 
Tomáš a Terka Ditrychovi

MÍŠA A PETR PAVLÍKOVI – svatba

Svatba Míši a Petra byla prostě krásná. Byla hodně vytoužená a původně se zdálo, že proprší. Všechny předpovědi na ten den slibovaly nejošklivější počasí v celém týdnu. Ve skutečnosti všechno dopadlo skvěle. Skrz zataženou oblohu občas vykouklo sluníčko, teplota byla příjemná a ten slibovaný déšť přišel až večer, kdy to nikomu nevadilo. Obřad i celá oslava proběhla v příjemném prostředí penzionu Český statek v Dolních Počernicích. Obřad vedl pan oddávající Řehák, který byl neuvěřitelně vtipný a s velkou nadsázkou odvyprávěl příběh lásky Míši a Petra od jejich seznámení až do svatebního dne. O salvy smíchu během jeho řeči nebyla nouze. V uvolněné atmosféře se pak nesl i zbytek krásného dne a já jsem moc rád, že jsem jako svatební fotograf mohl být jeho součástí.

 

REFERENCE:

„Vzhledem k tomu, že už jsme s Jirkou něco fotili, byla volba svatebního fotografa jasná. Přes to, že vím jakým způsobem Jirka fotí a jaká je u toho atmosféra, vyrazil mi dech. Nám všem. Neuvěřitelná ochota, milý ,osobitý, přátelský a naprosto profesionální přístup. Po chvilce nebyl fotografem, ale přítelem, jelikož nikdo z hostů nevnímal, že ho fotí. Vše bylo naprosto přirozené, nehrané a pohodové. Jirko, moc Ti děkujeme, že jsi pro nás tak důležitý den ještě o laťku zvedl. Děkujeme za nádherné fotografie a vzpomínky. Doufám, že to zdaleka nebylo naše poslední focení. S pozdravem a velkým díkem Pavlíkovi.“

LINDA, MARTIN A PEPÍČEK – těhotenské focení

Další těhotné bříško patřilo sympatické Lindě. S ní a s Martinem jsem se setkal při focení svatby jejich kamarádky. Už na té svatbě se Lindě rýsovalo bříško. Vzala si můj kontakt a za několik týdnů zavolala. Domluvili jsme tedy termín a vyrazili jsme fotit do ateliéru. Mladí rodiče s sebou přivedli už tříletého Pepíčka. Jak sama Linda řekla, původně i on měl mí fotky jak je v bříšku, ale těsně před termínem focení se rozhodl, že už chce na svět. Takže u prvního děťátka těhotenské fotky nevznikly. O to více jsme si užili focení s druhým bříškem. Dokonce to vydržel i Martin, který je prý zarytým odpůrcem jakéhokoliv focení. Tím se ovšem neliší od většiny chlapů. 🙂

BUDOIR s Janou

Jedním ze způsobů, jak se dostat ke mě na focení je přes „Dárkový poukaz“. Přesně takový dostala i velmi sympatická Jana. Její partner jí objednal Budoir focení spojené s vizáží a stylingem. Na něm spolupracuji se skvělou Olgou Rochowanskou.

Počáteční nervozita z Jany velmi rychle opadla a opravdu dobře spolupracovala. Vznikla tak série fotografií, které nádherně zachycují její půvab. Byly to velmi příjemně strávené dvě hodiny v ateliéru. Poté několik hodin postprodukce a největší odměnou pro mě byla reakce, kterou Jana poslala poté, co dostala hotovou galerii. Přečíst si jí můžete níže a pokud máte také zájem o „Budoir“ nebo jiné focení, stačí napsat na jsfotovideo@seznam.cz a domluvit si termín. Budu se na vás těšit.

REFERENCE:

„Waw…no tak ty jsou nádherné… opravdu, já smekám… Moc děkuji..bylo to krásné focení a fotečky jsou ještě lepší:-) Budu se těšit někdy příště a třeba už zvládneme ty akty 🙂 už se nebudu stydět 🙂 Jinak jsem předala na tebe kontakt kamarádce, chtěla by si udělat radost. Moc zdravím a děkuji. Jana“

 

LUCIE A IVAN – těhotenské focení

Lucie a Ivan jsou naprosto úžasný mladý pár. Před objektivem jsem je neměl poprvé. Před rokem jsem měl možnost zachytit jejich svatební obřad a nyní zhruba po roce jsme fotili krásné bříško. Nejprve jsme hodinu fotili v ateliéru, a protože bylo hezké slunečné počasí a měli jsme ještě dost času, vyrazili jsme také ven a nafotili sérii těhotenských snímků i v parku. Je nádherné vidět, dva mladé lidi, kteří se už těší na své první miminko. Ty krásné chvíle očekávání jsme společně zachytili navždy a každá fotografie pro ně bude jako zpáteční jízdenka, která jim tyto chvíle připomene.

 

 

SNĚDENO.CZ PRO ČASOPIS BYLINKY REVUE

V letošním roce pokračovala už po páté moje společná spolupráce s foodblogerkou Miriam Kotorovou ze Snědeno.cz a krásným časopisem Bylinky Revue. Tentokrát se vařila a fotila jídla pro vydání na měsíce září a říjen. Zadání z časopisu bylo – snadná jídla a svačiny pro školáky. Nutno říci, že každé takové focení je pěkný frmol. Zatímco se jedno jídlo fotí, další už se v kuchyni dodělává. Ale tým, který se na vzniku jídel a fotek podílí, je už pěkně sehraný. Mě osobně focení jídla moc baví a také si rád hraji s foodstylingem. Nepoužíváme žádná umělá „zkrášlovadla“, žádná lepidla, laky, pěny, špejle a podobné pomůcky. Fotíme skutečná jídla, tak jak doopravdy po uvaření vypadají.  Skvělé na tom je, že po focení je můžeme bez obav sníst. A těší mě ještě jedna věc. O recepty i s fotkami projevili zájem na Primě, a tak se začínají postupně objevovat na jejich webu zeny.iprima.cz

SVATBA – JANA A JAROSLAV

Focení svateb mě vážně baví. Člověk se vždy na jeden den stane součástí jednoho z nejkrásnějších dní dvou zamilovaných lidí. Tentokrát to byl mladý pár Jana a Jaroslav z Prahy. Pro svůj svatební den si vybrali skoro závěr dubna (23.4.2016), kdy počasí bylo ještě hodně nestálé. Navíc předpověď počasí naznačovala celkem deštivý den. Naštěstí nám během focení nespadla ani jediná kapka a dokonce i na chvíli vysvitlo slunce. Obřad se odehrál v nejstarší kostele na pražském Žižkově – u sv. Rocha. Svatba to byla tak trochu tajná. Předem o ní vědělo jen úplné minimum lidí, a tak se obřadu zúčastnili jen snoubenci, jejich rodiče, svědci a pár nejbližších přátel. Po církevním svatebním obřadu následovalo společné focení svatebčanů a jakmile byly všechny skupinky vyfocené, nadešel čas udělat i sérii hezkých snímků čerstvých novomanželů. Pro toto focení jsme využili malý parčík přiléhající ke kostelíku a na přání nevěsty a ženicha, dokonce vznikla i fotka na sousedícím Olšanském hřbitově. Ovšem nejednalo se o nic morbidního. Naopak velmi příjemné zákoutí se stromy porostlými břečťanem. Myslím, že celkově se svatební den vydařil a mě potěšilo, že novomanželé i jejich rodiny byly se vzniklými fotografiemi spokojeni.

REFERENCE:

„Milý pane fotografe, 
předem mého dopisu bych Vám moc ráda poděkovala, za perfektní procesionální chování, klid před svatbou a úžasnou spolupráci na svatbě.
Moc moc děkuji za velice nápadité fotografie, např. odraz ženicha v autě, odraz novomanželů v mobilu, prstýnky na květině a další a další, obratem upravené první fotografie do druhého dne, další perfektně upravené fotografie do týdne, perfektní práce! Moc moc děkujeme!!! Všude, kde jsem fotografie doposud ukazovala, jsem dávala doporučení, a to ještě vzhledem k okolnostem s novou prací jsem se nedostala k tomu, fotografie vytisknout! To pak bude žádostí o kontakty!!! Ještě jedou moc moc děkujeme. Jana a Jára Radovi“

RADIO CITY 93,7 FM NA WEB

Začátkem roku 2016 mě oslovil tehdejší marketingový ředitel pražského Rádia City 93,7 FM Michal Krčmář s tím, že chystají zbrusu nové webové stránky a potřebovali by na ně nafotit moderátorský tým. Slovo dalo slovo a za několik dní už se fotilo. Do rádia jsem se nastěhoval i se svým mobilním ateliérem, což bylo pro všechny moderátory mnohem pohodlnější, než kdyby museli v určitý den a hodinu jít do nějakého fotostudia. Jako fotoateliér nám posloužila zasedací místnost rádia. Stoly a židle se daly ke straně a vznikl tak dostatečný prostor, kde jsem mohl postavit všechnu potřebnou techniku – stojany s šedým plátnem, jako pozadí a dále dvě záblesková světla. Poté už se před mým objektivem postupně střídali moderátoři a moderátorky tohoto skvělého rádia. Ranní tým – Michal Klein, Iva Lecká a Vojta Efler, hudební ředitel a moderátor pořadu Tajemný rok Lukáš Bárczay, hudební producent a moderátor odpoledního vysílání Petr Slíva, moderátor pozdního odpoledne a podvečera Martin Ledinský. Své fotografie má i René Hnilička – průvodce pořady Devadesátka a Milénium a také moderátor zpravodajství na TV Barrandov, dále víkendový moderátor Tomáš Horák i vynikající zprávařka Lucka Daňková. Nutno říci, že se všemi byla ohromná legrace, a tak jsme si to hezky užili.

Každý z moderátorů má nyní na novém rádiovém webu sérii šesti fotografií. Podívat se můžete na www.radiocity.cz. Zde je ukázka hlavních portrétů, které jsou vidět jako první na úvodní stránce.

ELIŠKA A VLASTÍK – TĚHOTENSKÉ FOCENÍ

Eliška a Vlastík jsou úžasný mladý pár. Patří mezi ty, kteří se ke mě vracejí. Už jsme společně fotili sérii zásnubních fotografií, nechyběl jsem na jejich svatbě a nedávno jsem jim nafotil i sérii těhotenských fotografií. Mladá rodinka v očekávání narození prvního potomka. Bude to kluk. Toto jsou momenty, které by měli být uchovány ve formě fotografií. Je to vzpomínka na celý život. Eliška a Vlastík neváhali kvůli focení přijet do Prahy až z východních Čech. Vybrali jsme si jedno hezké jarní odpoledne a udělali dvě série těhotenských fotografií. Jedna vznikla v profesionálně vybaveném fotoateliéru a druhá pak venku. Měli jsme štěstí, že svítilo sluníčko a začínaly kvést první keře.

SVÍTÁNÍ NA KARLOVĚ MOSTĚ

Občas je dobré si přivstat a vyrazit ještě za tmy do samotného centra naší překrásné Prahy. Tentokrát moje ranní cesta vedla na Karlův most, kde bylo k mému překvapení celkem živo. Neváhal jsem a rozložil stativ, abych také pořídil pár snímků ještě nočně osvětleného mostu a poté počkal na svítání. Toto ráno se atmosféra Karlova mostu měnila skoro každou minutou. Nejen, že se postupně rozednívalo, ale občas se zahalil do mlžného hávu a nebo naopak byl vidět dobře. A právě jeho proměny zachycují některé mé snímky.

DALŠÍ FOTKY ZDE: PRAHA MAGICKÁ


 

ANDY – těhotenské foto

Andrea, její manžel Jirka, synek Samuelek a ještě nenarozený Kryštůfek, to byly hlavní hvězdy krásného těhotenského focení. Proběhlo přesně na svátek sv. Valentýna jen 2 týdny před plánovaným porodem. Bříško tedy bylo už pořádně veliké. Mladá rodinka si pro toto focení vybrala pražský Vyšehrad. Přálo nám počasí, svítilo sluníčko a i když jsme občas museli kličkovat mezi desítkami lidí, kteří si na Vyšehrad vyšli na procházku, vše proběhlo ve velmi příjemné a uvolněné atmosféře. Už se moc těším až nafotíme také nové miminko.

REFERENCE:

„Je toľko skvelých fotografov a fotografiek, že človek tápa a nevie si vybrať. Ja ale za seba doporučujem Jiříka Svobodu hneď z niekoľkých dovodov: Príjemný, milý, nevtieravý fotograf, ktorý si vás sám „naaranžuje“ tak, aby to nevypadalo ako křeč. A v neposlednej rade, je hrozne roztomilý. Absolútne super spolupráca….“


 

VALENTÝNSKÉ FOCENÍ

Darujte k Valentýnu jedinečný zážitek. Užijte si focení se svou láskou. Získáte fotky, které vám budou navždy připomínat krásné chvíle s tím, koho máte rádi.

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT? 

  • cca 1 hodina focení
  • vyberete si oblíbenou lokalitu kdekoliv v Praze
  • získáte minimálně 15 krásných fotografií v elektronické podobě
  • některé fotografie mohou být ozdobeny srdíčky a zamilovanými texty
  • získáte webovou galerii pro snadné sdílení s rodinou a přáteli
  • připravím vám dárkový poukaz na focení, který věnujete své lásce
  • dárkový poukaz je na elegantním lesklém papíře v krásné obálce, připraveno k okamžitému darování
  • budete mít jedinečnou památku na krásné chvíle vás dvou

KOLIK MĚ TO BUDE STÁT?

  • valentýnské focení stojí 1.900,-
  • platba při osobním předání dárkového poukazu v Praze
  • případně možno zaslat na dobírku

„Fotografie je jako zpáteční jízdenka do okamžiku, který už zmizel. Pojďte společně tyto okamžiky zachytit.“


KONTAKTUJTE MĚ PŘES TENTO FORMULÁŘ


 

NOVÝ SVĚT V PRAZE

Praha je bezesporu jedno z nejkrásnějších měst světa. Opravdu velmi rád vezmu foťák a vyrazím do křivolakých uliček pořizovat zajímavé obrázky. Tentokrát mě kroky dovedly do Nového světa na Hradčanech. Je až neuvěřitelné, jaký klenot se skrývá jen kousek od Pražského hradu. Je to navíc místo, do kterého zabloudí opravdu málo turistů, takže není třeba mít ostré lokty. Z tohoto místa dýchá historie na každém kroku. Původně to bylo předměstí Hradčan, které vzniklo už ve 14. století. Malebné domečky a život jejich obyvatel byly inspirací i pro některé příběhy slavného seriálu Hříšní lidé města Pražského. Žili a tvořili zde významní umělci a ve svých dílech Nový svět zmiňují i Jan Neruda nebo Jakub Arbes. Nový svět prostě stojí za návštěvu.

DALŠÍ FOTOGRAFIE Z NOVÉHO SVĚTA NAJDETE ZDE: NOVÝ SVĚT


 

FOCENÍ JÍDLA PRO časopis BYLINKY REVUE

Už v roce 2015 jsem navázal spolupráci s krásným časopisem Bylinky Revue. Poprvé ode mě odebrali několik fotografií jídla na zkoušku, a protože se obrázky líbily, vznikla dlouhodobější spolupráce. Ta je spojená také s úžasnou foodblogerkou Miriam Kotorovou ze Snědeno.cz. Miriam vybere recepty. Se svým týmem pomocnic a pomocníků vše navaří a já nafotím. Kromě focení se vyřádím i na foodstylingu, což mě baví. Připravím si kompozici, kterou potřebuji, ale baví mě i s kompozicemi a stylingem experimentovat. Nejnovější focení bylo velmi zajímavé. Zadání od časopisu bylo, abychom nachystali fotky a recepty pro červen a Vánoce. Takže jsme si v únoru znovu připomněli sváteční atmosféru a zároveň se snažili o svěží letní fotky plné světla a barev.  Několik ukázek si můžete prohlédnout v této galerii.


 

7x ano pro budoir fotky

Budoir fotografie je intimní portrét, který oslavuje ženskou krásu. Jedná se o vkusné fotografie, kdy se přirozenost a ženskost snoubí se svůdností a smyslností, někdy i s nádechem luxusu. Budoir vychází z francouzského slova, které se překládá jako „dámský pokoj“. Nejčastěji se proto fotí v ložnici a především ve spodním prádle, noční košilce nebo županu.

Zde je 7 důvodů, proč mít vlastní budoir fotografie:

  1. BUDETE MÍT, ČÍM SE POCHLUBIT

Mladé a v nejlepší kondici jste jen jednou. Ať si to někdo chce přiznat nebo ne, s věkem prostě přicházejí změny na postavě. Určitě se před objektivem budete cítit lépe nyní než za 10 let. Najděte v sobě odvahu a zarezervujte si termín u fotografa HNED! Užijete si to, zjistíte, že foťák není váš nepřítel a hlavně se budete mít čím pochlubit.

  1. ZŮSTANOU VÁM TRVALÉ VZPOMÍNKY

Jednoho dne přijde chvíle, kdy zjistíte, že jsou vám džíny příliš těsné. Budete mít třeba zrovna opravdu špatný den a nebudete se cítit nejlépe. Pak ale vytáhnete své budoir fotografie a uvidíte zase v sobě tu krásku. Ucítíte, že existuje lepší verze vás samotných a dodá vám to sebevědomí. Navíc, budoir fotografie jako fotoobraz může být tím nejlepším dárkem pro vašeho muže.

  1. PROFESIONÁL VÍ, JAK VÁS ZACHYTIT KRÁSNÉ

Z objektivu fotoaparátu vůbec nemusíte mít strach, nemusíte se vůbec stydět. Profesionální fotograf zná ty nejlepší úhly a pozice, ve kterých vás zachytí krásné. Umí používat světlo a stín, poradí kam dát ruce, co udělat s vlasy a podobně. Důvěřujte mu, ví, co dělá.

  1. MÁTE PŘÍLEŽITOST HRÁT SI

Je jasné, že nepobíháte každý den polonahá před objektivem. V tomto případě ale máte možnost si to užít a hrát si sama se sebou, posouvat své osobní hranice. Je na vás, jakou barvu rtěnky zvolíte, jestli si obléknete krajky nebo cokoliv jiného. Stačí povolit uzdu fantazii, osvobodit se a najít v sobě odvahu. Můžete si to dovolit!

  1. JDĚTE NAKUPOVAT

Jste ve věku, kdy chcete mít krásné a sexy spodní prádlo. Otevřete tedy šatník a koukněte jestli ho máte. Nenacházíte nic odvážného? Jděte nakupovat! Nemusí to být hned Victoria Secret a nemusíte se hned stát andělem. Určitě ale seženete svůdné kalhotky nebo podvazky, ve kterých budete vypadat skvěle. Dopřejte si je nejen na focení. Ocení to i váš muž.

  1. VÍTE, ŽE JE CHCE I ON

Buďme upřímní. Který muž by nechtěl profesionální fotografii své krásné ženy ve svůdném prádélku. Možná vás tak dlouho neviděl, protože kolem něj pobíháte ve vytahaném tričku a váš velký úsměv to nezachrání. Budoir fotkami uděláte něco výjimečného i pro něj. Uvidí ve vás tu hravou holku, která umí být i odvážná. To je pro něj ten nejlepší dárek.

  1. ŽIJEME JEN JEDNOU

Každá dívka si zaslouží šanci cítit se krásně a sexy. Chce ukázat svou vnitřní i vnější krásu, svou ženskost a odlehčenou stránku svého já. Žijeme jen jednou, tak si ten život užijte. Není na co čekat.

budoir collage

 

JAK SE NA BUDOIR FOCENÍ PŘIPRAVIT?

V prvé řadě buďte v pohodě. Nikdo vás neukousne. Spíše si užijete legraci. Před focením přeci jen věnujte chvíli času svému tělu. Je dobré odstranit chloupky, tam kde nechcete, aby byly vidět. Pokožka by měla být hydratovaná a vlasy umyté. O líčení a česání se postará na místě vizážistka.  Určitě neuděláte chybu, když si na focení přinesete více druhů prádla, které můžeme pro různé fotky prostřídat.

Z prádla a doplňků se nejvíce hodí:

  • výraznější krajkové prádlo (bílé, černé) nebo podvazky
  • elegantní noční košilka, tunika nebo župánek
  • důležitou součástí jsou doplňky jako výraznější náušnice, náhrdelníky, náramky, perly, hedvábné šátky atd.
  • určitě nezapomeňte na boty na vysokém podpatku – dělají lichotivější postavu

Budoir focení se opravdu nemusíte obávat. Je to zábavné, odvážné a rozhodně vás nebudu nutit do něčeho, co by vám mělo být nepříjemné. Jde o to si focení užít a získat fotky, které potěší vás a vašeho partnera.


MIKAEL VAN DIKEEN

Mikael van Dikeen je úspěšný český DJ, který také tvoří svou vlastní hudbu. Jeho jméno je hodně známé díky projektu DanceMania. Jeho kariéra a hudební hvězda stále roste a stoupá výše. Nejen, že je úspěšný na české hudební scéně, ale už o něj projevili zájem i v zahraničí. Navíc je to velmi příjemný a skromný člověk, který je dnes už bohužel málo. Jsem velice rád, že mohu být jeho “dvorním” fotografem. Nyní jsme vytvořili sérii lowkey fotografií pro novou webovou kampaň. Pevně věřím, že bude úspěšná. Ostatně ohlasy na fotografie jsou zatím jen velmi pozitivní. :-)

Více už brzy na webu www.mikaelvandikeen.com


 

NIKOL A HONZA

Nikol a Honza jsou krásný mladý pár. Byli první, s kým jsem fotil v prvních dnech nového roku 2016. Vybrali jsme si mrazivý den, kdy krajinu pokrýval čerstvý poprašek sněhu. I v takovém zimním počasí mohou vzniknout působivé snímky, které ukazují skutečnou lásku těch dvou. Pro focení jsme zvolili lokalitu poblíž hradu Hazmburk, kde se mimo jiné natáčel seriál Vinaři. Ovšem vinice jsme nechali stranou. Cestou jsme totiž našli nádherně omrzlé šípkové keře, které se staly nádhernou kulisou pro velkou část pořízených fotografií jejich společného zimního rande.


 

PODZIMNÍ TEREZKA

Podzim je neuvěřitelně nádherné období pro focení. Příroda kolem nás hraje všemi barvami, spadané listí krásně voní a slunce už je na obloze nízko.  Já osobně rád fotím v protisvětle, kdy právě sluneční paprsky za fotografovaným objektem vytvářejí krásnou záři.

Ohledně podzimního focení mě oslovila příjemná, usměvavá a půvabná Terezka s úžasnými rezavými vlasy. Právě jejich barva ve spojení se sluncem a zlátnoucími stromy byly skvělou kombinací pro vznik nádherné série podzimních fotek.  Na společné focení jsme si vybrali jedno nedělní odpoledne a bylo to velmi příjemné.

Také vy můžete mít podobnou sérii fotek. Stačí napsat a domluvíme si termín.

Budu se na vás moc těšit. :-) Jirka